نتایج برخی از مطالعات انجام شده در ارتباط با تغذیه و سرطان
نتايج بررسيهاي مختلف نشان داده است که مصرف خانواده کلم و گل کلم موجب تخريب مواد سرطانزا ميشود.
پياز و سير خطر سرطان معده را کاهش ميدهد.
انار نيز از سرطان پروستات پيشگيري ميکند.
نتايج برخي مطالعات نيز نشان داده است که مصرف هويج، گوجه فرنگي و مرکبات در برنامه غذايي روزانه موجب کاهش خطر سرطان کولون ميشود.
مصرف پياز، چاي سبز، انگور، مرکبات نيز به توقف تغييرات بدخيم در سلولها منجر ميشود. منابع غذايي اسيدفوليک مانند سبزيهاي برگ سبز (کاهش خطر سرطان کولون و سينه) و منابع غذايي ويتامين E مانند روغن جوانه گندم و آفتابگردان (کاهش خطر سرطان پروستات) را نشان داده است.
غذاهاي دريايي به علت داشتن اسيدهاي چرب امگا 3، سلنيوم، روي، ويتامين E و... در پيشگيري از بسياري از سرطانها به خصوص سرطان پستان و روده نقش مهمي دارند.
نتايج برخي از مطالعات انجام شده نشان داده است که برخي از مواد غذايي مانند انواع توتها (توتفرنگي؛ توت سياه و ...) به دليل پليفنلها؛ ماهيهاي چرب مانند سالمون؛ ساردين و قزلآلا (منابع غذايي حاوي امگا-3 )، انگور، پياز، سير، کلم بروکلي، سيب (به دليل دارا بودن فلاوونوئيد)، پرتقال و گوجهفرنگي (منبع ويتامين C) و آناناس (آنزيم Bromelain) خاصيت ضدالتهابي دارند.
بنابراين مصرف ميوهها و سبزيهايي که خاصيت ضدالتهابي دارند به منظور پيشگيري از بيماريهاي مزمن مرتبط با تغذيه از جمله سرطان توصيه ميشوند.