یک نکته مهم درباره "گلپر"
در طب سنتی، گلپر، هضم کننده غذا و "تقویت کننده معده" است. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ گلپر گیاهی معروف در طب سنتی به شمار میرود که برای درمان بیماریهای گوارشی مانند نفخ مصرف میشود. اما مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز برای "خانمهای باردار" به خصوص در ۳ ماهه اول مجاز نیست زیرا سبب سقط جنین میشود.
در طب سنتی، گلپر، هضم کننده غذا و تقویت کننده معده است. برای بهره بردن از خواص ضد نفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانههای این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید. از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانههای این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از ۲۴ ساعت و خشک شدن دانهها، آن را پودر و استفاده کنند.
غیر از خواص درمانی از دیگر کاربردهای گلپر در طب سنتی، "تلطیف گوشتها" به خصوص گوشت آبزیان و ماهی است و توصیه میشود به عنوان ادویه در پخت ماهی از گلپر استفاده کنید.
اما مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز در دوران بارداری به خصوص ۳ ماهه اول جایز نیست زیرا باعث "سقط جنین" میشود. گاهی مصرف گلپر در افراد گرم مزاج باعث سردرد میشود، در این صورت میتوانند گلاب بو کنند تا سردردشان رفع شود.