درباره لیزر و به دست آوردن اندام متناسب
يا لاغرشدن با ليزر برايمان مفيد است و با آن مي توانيم به اندام متناسب دست يابيم ليزر مي تواند چربي هاي اضافي بدنمان را از بين ببرد . افرادي که از اين روش بهره مي برند نتيجه مي گيرند يا خير؟
امان از دست اين چاقي که اندام آدم را بسيار نامتناسب و نازيبا نشان ميدهد. حتي با وجود آن که مدتي است به طور پراکنده از رژيمهاي غذايي و ورزش کمک ميگيريد، اما موفق به از بين بردن تودههاي انباشته شده چربي در ناحيه کمر، شکم و ران خود نشدهايد. تصورتان هم به اشتباه يا درست اين است که اين تودههاي چربي نسبت به رژيم غذايي و تمرينهاي ورزشي مقاوم هستند.
از آنجا که شخصي هم نيستيد که براي رسيدن به تناسب اندام به تيغ جراحي تن بدهيد، توجهتان به استفاده از روشهاي لاغري با استفاده از ليزر جلب ميشود، اما آيا واقعا ميشود براي لاغر شدن از ميانبرهايي چون روشهاي کاهش چربي با استفاده از ليزر مانند کويتيشن، ليپوليزر، کرايو ليپوليزر و ليپوماتيک بهره گرفت؟ آيا اصولا اين روشها جايگزين مناسبي براي کاهش وزن از طريق رژيم غذايي و ورزش خواهند بود؟
اشتباهي که بسياري افراد در گرايش يافتن به اين روشها مرتکب ميشوند آن است که کاهش چربي با کمک ليزر را روشي براي کاهش وزن در نظر ميگيرند. در حالي که اين روشها صرفا براي درمان چربيهاي محدود ناحيه شکم، پهلو، باسن و رانها مناسب است. آن هم به اين علت که از بين بردن چربي زياد در بدن نيازمند بهکارگيري روشهاي درماني متعدد است.
به گفته دکتر طيبه نيکو خرسند، جراح عمومي، ليزر بيشتر به عنوان کاهش سايز موثر است تا کاهش وزن. کما اين که در کاهش وزنهاي بسيار بالا ابتدا بايد از روشهاي جراحي مربوط به کاهش وزن کمک گرفته شود و در ادامه از ليزر استفاده شود.
ابتدا کاهش وزن سپس کاهش سايز
عضو هيات مديره انجمن علمي پزشکي ليزري ايران در گفتوگو با جامجم با تاکيد بر اين که از ليزر ميتوان در کنار ديگر روشها براي لاغري موضعي استفاده کرد، ميگويد: کاهش وزن فقط با رژيم مناسب و ورزش و فعاليت بدني کافي محقق ميشود، اما در ادامه ميتوان از ليزر به عنوان روشي کمکي براي رفع چربيهاي انباشته شده موضعي بهره گرفت. البته روش کار براي رسيدن به اين هدف نيز به نوع ليزر بستگي دارد.
اين جراح عمومي ميافزايد: در واقع با بهرهگيري از ليزر کمتوان محل لاغري تعيين ميشود و با ليزر، چربيهاي داخل سلولي آزاد ميشوند. ادامه اين روند نيز به عهده بيمار است که با فعاليتهاي مناسب از آنها به عنوان منابع انرژي استفاده کند و با تحرک بدني نسبت به دفع آن اقدام کند.اين روش در مطبها قابل انجام است و نياز به جلسات متعدد درماني دارد.
وي تاکيد ميکند: اما در ليزر پرتوان يا ليپوليزر از ليزر و ساکشن همزمان استفاده ميشود که اقدامي تهاجمي بوده و به اتاق عمل نيازدارد. در اين روش سلولهاي چربي با ليزر تخريب شده و با ساکشن خارج ميشوند.
اگر اهل رژيم و ورزش نيستي… .
خيليها ميپرسند آيا استفاده از روشهاي کاهش سايز با ليزر با اصول سلامت مطابقت دارد؟
دکتر خرسند در پاسخ ميگويد: توجه داشته باشيد رژيم غذايي مناسب، ورزش و فعاليت بدني کافي براي اثر بخشي ليزر کمتوان در لاغري موضعي لازم است که در اين صورت بهرهگيري از اين روشها در افرادي که کانديداي مناسبي براي انجام آن محسوب ميشوند منافاتي با سلامت ندارد.
اين متخصص تاکيد ميکند: بيشک در کساني که نتوانند رژيم مناسب، ورزش و فعاليت بدني لازم را رعايت کنند استفاده از ليزر کمتوان به آزاد شدن دوباره چربيها منجر ميشود. در چنين شرايطي چربيهاي آزاد شده دوباره به داخل سلولها برگشته و نتيجهاي از بهکارگيري اين روشها حاصل نميشود. در چنين مواردي حتي بعد از کاهش سايز نيز اگر رژيم مناسب رعايت نشود از آنجا که تعداد سلولها ثابت است، فرد دوباره افزايش سايز خواهد داشت. همچنين در مواردي که از ليپوليزر استفاده شده است مناطق ديگري نيز دچار افزايش سايز خواهند شد.
چرا دوباره به سايز قبلي برميگردي؟
توجه داشته باشيد علاوه بر مشکل برگشت پذيري اثرات ناشي از لاغري با ليزر اين نکته نيز اهميت دارد که با وجود آن که ليزر کمتوان عارضهاي ندارد ولي ليپوليزر روشي تهاجمي است که اگر درست انجام نشود، احتمال سوختگي پوست و آسيبهاي متعدد ديگر نيز بر اثر آن وجود دارد. کويتيشن لاغري
عضو هيات مديره انجمن علمي پزشکي ليزري ايران درباره علل برگشتپذيري آثار درماني ناشي از روشهاي لاغري با ليزر توضيح ميدهد: در ليزر کمتوان، سلولهاي چربي سالم ميمانند فقط اندازه آنها کوچک ميشود و با رعايت نکردن رژيم غذايي مناسب دوباره به اندازه قبلي برميگردند. همچنين در لپپوليزر با وضعيت بدتري هم روبهرو هستيم، اين که سلولهاي سالم نواحي ديگر نيز به دليل رعايت نکردن رژيم غذايي و کمتحرکي، افزايش سايز خواهند داشت. با اين حال، در صورتي که دو اصل رژيم مناسب و ورزش و فعاليت بدني کافي پس از بهکارگيري اين روشها رعايت شود، بهرهگيري از آنها در کانديداهاي مناسب با عوارض منفي همراه نخواهد بود.
منبع: دکتر سلام