سبزیجات زمستانی با خاصیت ضد سرطانی
یک کارشناس ارشد صنایع غذایی در یزد گفت: سبزیجات زمستانی سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای موثری هستند که از بدن در مقابل آسیب سلولهای بیماریزا محافظت میکنند.
به گزارش ایسنا، علی اکبر کمالی اردکانی با بیان این مطلب که در این فصل یکی از بهترین روشهای مقابله با سرطان مصرف کدو حلوایی یا همان کدوتنبل است گفت: این سبزی حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی به نام کاروتنوئیدها میباشد که خواص ضدسرطانی دارند.
کمالی با اشاره به اینکه برای سالم بودن تغذیه خوب بخشی از یک سبک زندگی سالم است افزود: با این حال برخی از سبزیجات حاوی مولکولها و ترکیباتی هستند که از تولید و رشد سلولهای بیماریزا جلوگیری میکنند.
وی با اشاره به خانواده کلمها (کلم برگ، گل کلم، کلم قرمز، بروکلی، بروکسل، کلم چینی و غیره) افزود: این کلمها حاوی ترکیبات مغذی مفید و مورد نیاز بدن هستند.
این کارشناس صنایع غذایی خاطرنشان کرد: نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که ارتباطی بین مصرف این سبزیجات مفید و ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان سینه، آندومتر رحم، تخمدان، ریه، کولون، ریه و پروستات وجود دارد. از طرف دیگر مردانی که هر هفته دو تا سه مرتبه از این کلمها مصرف میکنند خطر ابتلا به سرطان پروستات را ۴۰ درصد کاهش میدهند.
وی با تاکید بر اینکه در فصل زمستان از مصرف شلغم غافل نشوید گفت: اگر نمیخواهید با اولین باد زمستانی سرما بخورید از همان ابتدا شلغم مصرف کنید.
وی ادامه داد: این سبزی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و بیماریهای خطرناک را از بدن دور میکند.
کمالی متذکر شد: چغندر نیز یکی از سبزیجات زمستانه فوقالعاده است که خواص ضدسرطانی دارد. رنگ قرمز آن مدیون وجود ترکیبات آنتیاکسیدانی به نام بتانین است که با رادیکالهای آزاد مقابله میکند برای همین هم بدن را از ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و همچنین پیری زودرس دور می کند.
وی ادامه داد: پیاز، سیر، پیازچه، ترهفرنگی، موسیر. ترهفرنگی تصفیه کنندههای خون هستند و به دفع مواد سمی و آسیبرسان که در بدن تجمع دارد کمک زیادی میکند.
وی اضافه کرد: مصرف منظم ترهفرنگی از ابتلا به سرطان معده، سینه و سرطان ریه پیشگیری میکند. این سبزی زمستانی سیستم ایمنی بدن را به خوبی تقویت میکند.
این کارشناس عنوان کرد: نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهند که مصرف سیر خطر سرطانهایی مانند سرطان مری، سرطان سینه، سرطان پوست، سرطان ریه و غیره را کاهش میدهد.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصیه کرد: افراد سعی کنند سهم زیادی از بشقاب را به میوه و سبزیجات اختصاص داده و از طرف دیگر، مصرف سوسیس و کالباس و غذاهای صنعتی را کاهش داده، به طور مرتب ورزش کرده و استرس را به مقدار زیاد کاهش دهید.