چگونگی انتخاب و نگهداری گل کلم
در انتخاب گل کلم بايد به تميزي، سفيدي و بهم پيوستگي آن (گلچه ها از هم فاصله نداشته باشند و به هم پيوسته باشند) توجه نمود. از خريد گل کلمهايي که سياه شدهاند و يا لکههايي سياه داشته باشند و همچنين گلکلمهايي که گلهاي کوچکي در آنها ظاهر شده است خودداري کنيد.
گل کلم را نپخته در پلاستيک قرار دهيد و در يخچال نگهداري نماييد.
گل کلم تکه شده را تنها ميتوان براي 1 تا 2 روز در يخچال نگه داشت و همچنين کلم پخته شده را به اين دليل که زود فاسد ميشود تنها ميتوان براي 2 تا 3 روز در يخچال نگهداري نمود.
خواص گل کلم به طور خلاصه
* آليسين موجود در گلکلم باعث سلامت قلب و کاهش خطر سکته ميشود.
* سلنيوم و ويتامين C در اين گياه تقويت کننده سيستم ايمني بدن است.
* از آن جا که سرشار از فولات است، در رشد و تکثير سلول موثر است.
* فيبر گل کلم سلامت روده بزرگ را بهبود ميبخشد و مانع از بروز سرطان ميشود.
* به تازگي محققان دريافتند که گل کلم حاوي ماده اي به نام «ايندول-3 کاربينول» است که مانع از بروز سرطان سينه و سرطانهاي ديگر مربوط به زنان ميشود.
* مواد موجود در اين گياه توانايي کبد را در خنثي سازي ماده سمي افزايش ميدهد. خاصيت سم زدايي دارد.
* سولفورافان موجود در گل کلم، ماده شيميايي سرطان زا را از بين ميبرد و مانع از رشد سلولهاي سرطان ميشود.
* نتايج تحقيقات نشان ميدهد، فيتوکميکال موجود در گل کلم خطر بروز سرطانها را کاهش ميدهد.
* مصرف يک پيمانه گل کلم پخته شده، نصف ويتامين C مورد نياز بدن در روز را تأمين ميکند.
* ويتامين K و اسيد چرب امگا 3 در آن التهاب را کاهش ميدهد.