دانستنيهايي درباره ژله ژلاتين، نوعي فراورده پروتئيني است که از هيدروليز جزئي کلاژن تهيه ميشود. کلاژن را از پوست، استخوان، غضروف و ديگر اتصالات بدن حيوانات استخراج ميکنند. ژله يا لرزانک نوعي غذاي ژل مانند شور يا شيرين است که معمولاً با اضافه نمودن ژلاتين و يا پکتين (ژلاتين گياهي) تهيه ميشود. غذاهاي ژل مانند شيرين عبارتاند از: دسرهاي ژلاتيني، مثل خوراک ژله، بلنک مانژ (Blancmange) يا مربا. غذاهاي ژل مانند شور عبارتاند از: aspic يا ژلاتين ساده. ژله سلطنتي نوعي ژله است که زنبورها آن را ميسازند. اگر اين ماده غذايي را به لارو زنبور بدهند، تبديل به زنبور ملکه ميشود. از انواع شيرينيهاي ژلاتيني ميتوان ژلههاي کوچک و يا پاستيلهاي خرسي که مخصوص کودکان است را نام برد. ژلاتين چيست؟ ژلاتين، ماده جامد ترد و نيمه شفافي است که بي رنگ يا زرد خيلي روشن است و معمولاً بي بو و بي مزه است. اين ماده از حرارت دادن طولاني مدت بافت ملتحمه حيوانات به دست ميآيد. ژلاتين، نوعي فراورده پروتئيني است که از هيدروليز جزئي کلاژن تهيه ميشود. کلاژن را از پوست، استخوان، غضروف و ديگر اتصالات بدن حيوانات استخراج ميکنند. وقتي ژلاتين حرارت ببيند ذوب شده و زماني که آن را دوباره سرد کنند، جامد ميشود. ژلاتين همراه با آب، حالت نيمه جامدي را ايجاد ميکند.. در مقياس صنعتي، ژلاتين از فراوردههاي فرعي صنعت گوشت و چرم ميباشد. بر خلاف تصور عمومي، از شاخ و پنجه حيوانات در توليد ژلاتين استفاه نميشود. براي خارج نمودن کلاژن از بدن حيوانات، از روشهاي مختلفي همچون قرار دادن در اسيد يا محيطهاي قليايي گاهي تا چند هفته استفاده ميکنند. توليد ژلاتين در سراسر جهان، سالانه ?????? تن ميباشد. ژلاتين براي مصارف خانگي معمولاً به صورت ورقه اي، دانه و يا پودر عرضه ميشود. برخي از آنها را ميتوان مستقيماً به غذاي مورد نظر اضافه نمود. برخي ديگر را قبل از مصرف بايد در آب خيس کرد. گياه خواران از مواد گياهي همچون آگار به جاي ژلاتين استفاده ميکنند. البته به خاطر داشته باشيد که به آگار ژلاتين نميگويند؛ چون ژلاتين تنها از حيوانات به دست ميآيد و منشا گياهي ندارد. گاهي به انواع ژل و ژلهها هم ژلاتين ميگويند. اما ژلاتين تنها به فراورده اطلاق ميشود که از پروتئين حيوانات به دست ميآيد. پس از به وجود آمدن بيماري جنون گاوي، نگرانيهايي ايجاد شد مبني بر اين که ژلاتين به دست آمده از حيوانات مبتلا به اين بيماري، ممکن است عاملي براي انتقال اين بيماري به انسان باشد. دانشنامه? رشد