ژلاتين، ماده جامد ترد و نيمه شفافي است که بي رنگ يا زرد خيلي روشن است و معمولاً بي بو و بي مزه است. اين ماده از حرارت دادن طولاني مدت بافت ملتحمه حيوانات به دست مي آيد. ژلاتين، نوعي فراورده پروتئيني است که از هيدروليز جزئي کلاژن تهيه مي شود. کلاژن را از پوست، استخوان، غضروف و ديگر اتصالات بدن حيوانات استخراج مي کنند. وقتي ژلاتين حرارت ببيند ذوب شده و زماني که آن را دوباره سرد کنند، جامد مي شود. ژلاتين همراه با آب، حالت نيمه جامدي را ايجاد مي کند. براي تهيه ي دسر ژله از محلول هاي سرد شده ژلاتين(حدود 2 درصد) استفاده مي كند و بر آن شكر، وانيل، شكلات و آب ميوه نيز مي افزايند.