ژله يا لرزانک نوعي غذاي ژل مانند شور يا شيرين است که معمولاً با اضافه نمودن ژلاتين و يا پکتين(ژلاتين گياهي) تهيه مي شود. ژلاتين، نوعي فرآورده پروتئيني است که از هيدروليز جزئي کلاژن تهيه مي شود. کلاژن را از پوست، استخوان، غضروف و ديگر اتصالات بدن حيوانات استخراج مي کنند. غذاهاي ژل مانند شيرين عبارتند از: دسرهاي ژلاتيني، مثل خوراک ژله، بلنک مانژ(Blancmange) يا مربا. غذاهاي ژل مانند شور عبارتند از:
aspic يا ژلاتين ساده. ژله سلطنتي نوعي ژله است که زنبورها آن را مي سازند. اگر اين ماده غذايي را به لارو زنبور بدهند، تبديل به زنبور ملکه مي شود. از انواع شيريني هاي ژلاتيني ميتوان ژله هاي کوچک و يا پاستيل هاي خرسي که مخصوص کودکان است را نام برد. در در عکس زير مي توانيد ژله و تزيين آن را مشاهده کنيد.