ژلاتين در تهيه انواع فراورده هاي خوراکي و غير خوراکي به کار مي رود:
براي درست کردن ژله، بلنک مانژ، پاستيل، aspic و... از ژلاتين استفاده مي شود. در تهيه غذاهايي همچون بستني، ماست، پنير خامه اي، مارگارين و... از ژلاتين به عنوان تثبيت کننده، غليظ کننده و يا ترکيب کننده استفاده مي کنند. معمولاً در غذاهاي کم چرب براي ايجاد حالت چربي در دهان و حجم دادن به غذا بدون زياد شدن کالري آن، ژلاتين به کار مي برند. از ژلاتين براي شفاف نمودن آب ميوه ها و نوشيدني ها همچون آب سيب و سرکه استفاده مي شود.
ژلاتين، در ساخت پوشش کپسول هاي خوراکي به کار مي رود. به عنوان پوشش، حمل کننده و يا عاملي براي جداسازي مواد استفاده مي شود؛ مثلاً سبب حل شدن بتا کاروتن در آب مي شود که همين امر، رنگ زرد روشن بسياري از نوشيدني هاي غير الکلي را ايجاد مي کند.
ژلاتين به چسب استخوان معروف است و در ساخت ورقه هاي شني، عاملي براي اتصال اجزا محسوب مي شود. در تهيه کاغذ چاپ براق و کارت هاي بازي و همچنين براي ساخت فيلم و کاغذ عکاسي از ژلاتين استفاده مي کنند. با وجود تلاش هاي به عمل آمده، هنوز نتوانسته اند ماده اي مقاوم تر و ارزان تر از ژلاتين، جايگزين آن نمايند.