مجله سیب سبز: درمانگران مکاتب طب سنتی در جهان از خواص دارویی انار و دانههای آن برای درمان بیماریهای مختلفی از قبیل بیماریهای قلبی، عفونی، دندان درد و گوش درد استفاده میکنند. به اعتقاد اين درمانگران انار یکی از میوههای خوش آب و رنگ فصل پاییز و زمستان است که در مقایسه با سایر میوههای این فصل آنتی اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی و مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماریها، میکروبها و ویروسها دارد.
ریهتان حساس است؟
يكي از خواص معجزهآساي انار خاصيت ضد التهابي دانههاي آن است. خوردن روزانه يك عدد انار كامل يا نوشيدن يك ليوان آب انار كه مخلوطي از آب انار ترش و شيرين باشد، ميتواند به كاهش ميزان التهاب دستگاه تنفسي و مجاري تنفسي ناشی از حساسیت فصلی كمك كند. به اعتقاد بسياري از درمانگران شيوههاي طبيعي درمان مصرف انار ميتواند علاوه بر تسكين التهابهاي ناشي از ابتلا به آسم در گلودردها و خسخس سينه ناشي از فصل زمستان هم موثر باشد.
چربی خون را پایین بیاورید
نتايج تحقيقات دانشمندان نشان ميدهد آنتياكسيدانهاي موجود در آب انار ترش بيشترين تاثيرگذاري را در كاهش جذب كلسترول بد خون دارد و ميتواند ميزان كلسترول بد خون را در افرادي كه مستعد ابتلا به كلسترول هستند كنترل كند. علاوه بر اين آنتي اكسيدانهاي انار ميتواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در مردان به صفر برساند و همين ويژگي آن موجب ميشود آب انار ترش به يك درمان كمكي و طبيعي براي بيماران مبتلا به ديابت تبديل شود.
آرتروز نگیرید
يكي ديگر از خواص قابل ملاحظه گنجاندن انار به برنامه غذايي كودكان بهبود رشد استخواني و پيشگيري از بروز اختلالها و آسيبديدگي مفصلي و غضروفي است. به همين دليل درمانگران طب چيني به خانوادهها توصيه ميكنند در فصلهاي پاييز و زمستان كه فصل ثمر دادن درختان انار است حتي از ميوه تازه انار و در فصلهايي كه انار تازه كمتر پيدا ميشود از پودر دانههاي خشك شده انار براي تهيه غذا و انواع دسرها استفاده كنند و كودكانشان را به مصرف اين خوراكي تشويق كنند. گنجاندن انار در وعدههاي غذايي و ميانوعدههاي غذايي افراد ميانسال نيز به آنها كمك ميكند تا از ابتلا به آرتروز و بيماريهاي مفصلي پيشگيري كنند.
اگر معده ضعیفی دارید
يكي از شربتهاي طبيعي كه ميتواند به تقويت عملكرد معده، بهبود هضم و بهتر انجام شدن سوخت و ساز بدن كمك كند، تركييبي از آب انار و آب سيب ترش است. تركيب اين 2 ميوه ميتواند علاوه بر تامين آنتياكسيدانهاي مورد نياز بدن به تقويت عملكرد دستگاه گوارش به ويژه معده كمك كند. گاهي ديده ميشود كه فردي به دليل كاهش انرژي معده توان هضم مواد غذايي را از دست ميدهد و آن طور كه بايد و شايد هضم و جذب مواد غذايي را انجام نميدهد يا تحمل مواد غذايي را از دست ميدهد و به اين ترتيب فرد با خوردن كوچكترين ماده خوراكي با حالت تهوع و حتي استفراغ روبه رو ميشود. نوشيدن تركيب آب سيب ترش و انار ميتواند معده فرد را تقويت كند و او را از عوارض كاهش انرژي معده مصون بدارد.
گرمي زياد خوردهايد؟
گاهي پيش ميآيد كه در يك شبنشيني ساده يا هنگام تماشاي مسابقه فوتبال آنچنان سرگرم خوردن تنقلات به ويژه انواع مغزهاي چرب، تخمه، پسته و گردو ميشويم كه مقدار بسيار زيادي از خوراكيها با طبع گرم را ميخوريم و ناخودآگاه با عوارض ناشي از مصرف اين خوراكيها مانند خارش، سرخي پوست و كهيرمواجه می شویم.
اگر به طور اتفاقي در چنين شرايطي قرار گرفتيد و توان مقاومت در برابر خوردن تخمه و تنقلات را از دست داديد حتي بعد از خوردن اين خوراكيهاي گرم يك ليوان آب انار ترش را كه 3 تا 4 عدد برگه زردآلو در آن خيس كردهايد، بنوشيد تا به اين ترتيب با نوشيدن يك نوشيدني با طبع سرد عوارض ناشي از گرمي اين تنقلات را كاهش دهيد.
آنهایی که نباید انار درمانی کنند
از دیدگاه درمانگران چینی، انار یکی از میوههای اسیدی با طبیعت رو به گرمی است که زیادهروی در مصرف آن عوارض جانبی متنوعی را به همراه دارد بنابراین این میوه اگر چه خواص درمانی بسیار مفیدی دارد اما باید به اندازه و به موقع مصرف شود.
خوردن بیش از حد انار یا آب آن به دلیل خاصیت اسیدی این میوه موجب از بین رفتن مینای دندان شده و در نهایت موجب پوسیدگی دندان میشود. به توصیه درمانگران طب سنتی بهتر است از میوه انار در دورانی که به سرماخوردگی یا عفونتهای ادراری مبتلا هستید مصرف نکنید. افرادی که به آسم، برونشیت، سل و بیماریهایی از این دست که دستگاه تنفس را مورد حمله قرار میدهد، مبتلا هستند نباید از انار استفاده کنند. انار تازه، خشک شده یا پودر این میوه برای این گروه نامناسب است و موجب تشدید حملات تنفسی آنها میشود.