گل کلم (فارسی شرقی:گل پی) از سبزیجات میباشد که گل آن بیشترین استفاده را دارد و ساقه و برگهای آن دور ریخته میشود. این گیاه به واسطه بذر کشت میشود.
گل کلم
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ oz)
انرژی ۱۰۳ کیلوژول (۲۵ kcal)
کربوهیدراتها ۵ g
قندها ۱٫۹ g
فیبر ۲ g
چربی ۰٫۳ g
پروتئین ۲ g
آب ۹۲ g
تیامین (ویتامین B۱) ۰٫۰۵ میلیگرم (۴٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ۰٫۰۶ میلیگرم (۴٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ۰٫۵۰۷ میلیگرم (۳٪)
ویتامین ب۵ (B5) ۰٫۶۶۷ میلیگرم (۱۳٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۱۸۴ میلیگرم (۱۴٪)
اسید فولیک (ویتامین B9) ۵۷ میکروگرم (۱۴٪)
ویتامین C ۴۸ میلیگرم (۸۰٪)
ویتامین K ۱۵٫۵ میکروگرم (۱۵٪)
کلسیم ۲۲ میلیگرم (۲٪)
آهن ۰٫۴۲ میلیگرم (۳٪)
منیزیوم ۱۵ میلیگرم (۴٪)
فسفر ۴۴ میلیگرم (۶٪)
پتاسیم ۲۹۹ میلیگرم (۶٪)
سدیم ۳۰ میلیگرم (۱٪)
روی ۰٫۲۷ میلیگرم (۳٪)
درصدها نسبیاند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا
گل کلم دارای چربی و کربوهیدرات کمی است و پر فیبر و دارای ویتامین ب ۹، آب، و ویتامین C است. گل کلم حاوی چند فیتوکمیکال است که برای سلامتی ادم سودمند است. سولفورافان ترکیبی است که از بدن در مقابل سرطان محافظت میکند
کاروتنوئیدها[۱]
ایندول-۳-کربینول، یک ماده شیمیایی است که موجب گسترش ترمیم DNA [۲][۳] ,
و به عنوان استروژن موجب کاهش رشد سلولهای سرطانی میشود.[۴]
مصرف بالای گل کلم خطر سرطان پروستات را کاهش میدهد.[۵]
۱۰۰ گرم گل کلم دارای حاوی اطلاعات تغذیه ای زیر است.براساس USDA
کالری: ۲۵
چربی: ۰٫۲۸
کربوهیدرات: ۴٫۹۷
الیاف: ۲
پروتئین: ۱٫۹۲
§گونههای گیاه شناسی[ویرایش]
گل کلم و کلم بروکلی ساختارهای بسیار مشابهی دارند.
§نوع[ویرایش]
چهار گروه عمده از گل کلم وجود دارد..[۶]
§ایتالیایی
این نوع کلم ظاهر متنوعی دارد و شامل کلمهای سالانه و دوسالانه با رنگهای سفید و گونههای سبز، بنفش، قهوهای و زرد است. این نوع کلم را اجداد سایر کلمها به شمار میاورند
§شمال غربی اروپا دوسالانه
برداشت این نوع کلم در زمستان و اویل بهار است و از قرن ۱۹ ام بیشتر در فرانسه کشت و برداشت میشود.
§شمالی اروپا سالانه
برداشت این نوع کلم در تابستان و پاییز است و از قرن ۱۸ ام بیشتر در آلمان کشت شدهاست و در شمال اروپا و آمریکای شمالی کشت و برداشت میشود.
§آسیا[ویرایش]
گل کلمهای استوایی یا آسیایی بیشتر در چین و هند کشت و برداشت میشود و از قرن ۱۹ در هند کشت آن توسعه یافت.[۷]
§رنگها
کلم رومی
§سفید
گل کلم سفید رایج ترین رنگ از گل کلم است.
§نارنجی
گل کلم نارنجی ۲۵ برابر نوع سفیدش دارای ویتامین آ میباشد.[۸]
§سبز
گل کلم سبز، نوعی دیگر از کلم است که نمونه رایج ان کلم بروکلی است.
§رنگ ارغوانی[
این نوع کلم که به رنگهای قرمز و شرابی نیز وجود دارد[۹] رنگ ارغوانی این نوع کلم به علت وجود آنتی اکسیدان آنتوسیانین در ان است.